logo

ISCC Certificering - Scope Collecting Point

ISCC EU Collecting Point

Een Collecting Point in het kader van ISCC EU speelt een cruciale rol in het verzamelen en beheren van afval en residuen die in aanmerking komen voor certificering. Een Collecting Point fungeert als de tussenliggende entiteit die afval- en residumaterialen ontvangt van verschillende punten van oorsprong (zoals productiefaciliteiten, landbouwbedrijven, of andere bronnen) en deze vervolgens doorgeeft in de keten van duurzaamheid.


Het primaire doel van een Collecting Point is om ervoor te zorgen dat de materialen die worden verzameld, voldoen aan de strikte definities en criteria van ISCC EU. Dit betekent dat de materialen niet opzettelijk mogen zijn geproduceerd of gemodificeerd om te worden beschouwd als afval of residu; ze moeten echt afval of residuen zijn, ontstaan tijdens andere productieprocessen of activiteiten. Bijvoorbeeld, gebruikte bakolie (UCO) of zaagresten uit de houtindustrie kunnen gelden als afvalstromen die in aanmerking komen voor ISCC-certificering, mits ze correct zijn geclassificeerd en gedocumenteerd​.


Naast het verzamelen en opslaan van deze materialen, is het Collecting Point ook verantwoordelijk voor de eerste beoordeling van de materialen om te verzekeren dat ze voldoen aan de ISCC-criteria voordat ze verder worden verwerkt of doorgegeven in de toeleveringsketen. Dit omvat het verifiëren van de herkomst, de aard van het materiaal, en het correct vastleggen en bijhouden van deze gegevens. Het Collecting Point moet dus een robuust systeem van documentatie en traceerbaarheid opzetten om de duurzaamheid en naleving van de ISCC-normen te waarborgen.

ISCC EU/ PLUS scope

Route to Certification

Hoe Route to Market uw onderneming kan ondersteunen


Route to Market levert op 3 gebieden strategische kennis en ondersteuning voor ISCC EU en ISCC PLUS:

  • Pre-audit – voorafgaand aan de initiële eerste certificering en tijdens het moment van certificeren / projectmanagement in de voorbereiding tot het moment van audit.
  • Dit omvat o.a. handboek ontwikkeling, training, interne audit, massabalans berekeningen en Greenhouse Gas calculaties
  • Post-audit – compliance gedurende certificering en surveillance audit (binnen 6 maanden na initiële certificering)
  • Compliance – sparringpartner en beschikbaar voor klantvraagstukken – ook voor jaarlijkse hercertificeringen en de verplichte jaarlijkse interne audits


Neem contact met ons op voor een introductie gesprek

Share by: